Homepage Hoofdpijn Spierspanningshoofdpijn

Spierspanningshoofdpijn 
A-specifieke hoofdpijn 
Gewone hoofdpijn 
Tension type headache
Common headache

Allemaal naamgevingen voor de zelfde soort hoofdpijn. Dit is een zeer vervelende en licht tot zeer pijnlijke hoofdpijn vaak vanuit de nek en boven de ogen en/of slapen. Hoofdpijn komt vaak op de momenten dat je het niet wilt en/of kunt gebruiken. Wanneer je er een enkele keer last van hebt geeft paracetamol of aspirine klachten afname. Echter wanneer deze vorm van hoofdpijn langer bestaat dan helpen deze medicijnen vaak niet. Overleg met uw huisarts. Ervaring van patiënten leert dat de gegeven behandelingen, afname van de frequentie en heftigheid van deze vorm hoofdpijn geven. 

 

Chronische spanningshoofdpijn 

Dit is hoofdpijn welke meer dan 15 dagen per maand aanwezig is.

 

Chronische dagelijkse hoofdpijn 

De naam zegt het al voor een lange periode dagelijks hoofdpijn. Oveleg met uw huisarts wat oefentherapie Sneek voor u kan doen op het gebied van bewust- 
wording, houding, efficiënt spiergebruik, etc. 


Migraine 

Vroeger zei ik altijd dat de therapie niks aan migraine kan doen, dat is iets van de bloedvaten. Echter anno 2016 weten we dat er vormen van migraine zijn welke alleen overgaat / te voorkomen is middels medicijnen. Echter er zijn ook vormen van migraine welke positief beëinvloedbaar zijn met medicijnen en waarbij ook therapie een positieve invloed heeft op de migraine in heftigheid en duur. Overleg met uw huisarts of neuroloog wat oefentherapie Sneek voor u kan doen

 

Clusterhoofdpijn
Patiënten die deze vorm van hoofdpijn hebben zie ik niet. Cluster hoofdpijn patiënten worden behandeld door een neuroloog. Dit is een hoofdpijn die mogelijk door zuurstof therapie positief beëinvloed kan worden. 


Hoofdpijn bij gebruik van pijnstillers 

Wanneer u meer dan 15 paracetamol per maand gebruikt dan kan er sprake zijn van een visieuze cirkel. Hoofdpijn door overmatig gebruik van paracetamol.
Het advies is om contact op te nemen met uw huisarts over uw medicijn gebruik. U kunt tevens vragen of behandeling door oefentherapie Sneek geïndiceerd is.
Om hiermee uw hoofdpijn positief te beïnvloeden.