Homepage Nieuws

Nieuws

 • Bewegingsbeperkingen meer vrouwen dan mannen vanaf 12 jaar

  Uit de jaarlijks gezondheidsenquête van het CBS blijkt dat: vanaf 12 jaar vrouwen meer dan mannen in 2017 aangaven moeite te hebben met activiteiten die mensen normaal gesproken wel kunnen doen. Dit gaat ten koste van de ervaren gezondheid. Beperkingen in bewegen, gewrichtsaandoeningen worden het meest gerapporteerd t.o.v. horen en zien. Gewrichtsaandoeningen: slijtage / artrose heupen, knieën, rug, nek of schouder, chronische gewrichtsontsteking, klachten elleboog, hand of pols. Toenemend met de leeftijd. Bewegingsbeperkingen: 9 op de 10 vrouwen ervaart moeite met het dragen van boodschappen en 6 op de 10 mannen ervaart moeite met vooral: lopen en bukken. Sinds 2001 is dit beeld nagenoeg gelijk. Bron: CBS
 • Nederlanders en Slaap

  Nederlanders en slaap, hier een mooi overzicht van de Nederlandse Hersenstichting. Sla de afbeelding op waarna u het groter in beeld krijgt te zien.
 • Slaapoefentherapie en Topsport

  Slaap verdiend meer aandacht in de gezondheidszorg. Goed slapen en lichamelijke activiteit is nodig voor: - een optimaal (spier) herstel. - je prestaties in het dagelijks leven. - oa. chronisch zieken, acute aandoeningen, sporters en ouderen, voor hen is het leven immers Topsport. Het is zelfs zo dat slapen het noodzakelijk fundament is onder bewegen en voeding!!
 • slaaptekort 11 - 20 jarigen

  slaaptekort gevolgen kunnen zijn vermoeidheid, verminderde weerstand, gedragsproblemen, concentratie problemen, verminderde leerprestaties en hoofdpijn. Op de lange termijn angst, depressie, etc. Een betere slaapkwaliteit kan een positieve invloed hebben op deze klachten. Slaapoefentherapie kan hierbij helpen.
 • chronische pijn

  chronische pijn, pijn dit langer dan 12 weken bestaat. Heel vervelend, maar wist u dat oefentherapie Sneek aangesloten is bij het landelijke Netwerk Chronische Pijn oefentherapeuten, zodat u volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten wordt behandeld opdat u de baas wordt over uw chronische pijn.
 • Melatonine

 • Hernia lage rug wel of geen operatie

 • Slapen Slapeloosheid

 • Pijn aan de pols, Polsklachten

  Pijn aan de pols is heel vervelend bij oa. computeren, fitness, etc. Mijn behandelingen helpen u om met minder tot geen pijn aan de pols te bewegen. Wilt u weten wat ik voor u kan doen, maak dan een afspraak. Na de intake en het onderzoek kan ik u zeggen wat ik voor u kan doen. Ook als u al een andere therapie heeft gehad of bij een behandelcentrum bent geweest.
 • actief bewegen

123