Homepage Slaap oefentherapie Niet kunnen doorslapen

Wat is een doorslaapprobleem?

Wanneer u moeiteloos inslaapt, maar vaker dan 2-3x wakker wordt en / of ligt dan spreken we van een doorslaapprobleem.

Hoe ontstaan doorslaapproblemen?

Door pijn, angst, zorgen, drukte in uw hoofd of een drukke agenda kan al een doorslaapprobleem ontstaan. U wordt wakker en kunt niet meer in slaap komen. U kunt ook wakker schrikken in de nacht en moeite hebben in te slapen met de duidelijke hartkloppingen in uw borst. Wanneer de oorzaak van het wakker liggen langer aanhoudt ontstaat een patroon, dat soms maanden blijft bestaan, zelfs als de oorzaak al weer verdwenen is.

Ouders met kinderen: 

Een langdurige bron van slaapproblemen kunnen zijn kleine kinderen. Door de onderbroken nachten bent u “gewend geraakt” aan nachtelijke onrust en bent u waakzaam tijdens de slaap. De kleinste geluiden zijn soms al genoeg, en eenmaal wakker gaat u even uw bed uit, kijkt u even in de kinderkamer…. en blijft u daarna lang wakker. Kijk ook op deze website naar het stukje over: slaapproblemen vanaf baby tijd.

40+ 

Vrouwen van middelbare leeftijd kunnen weer een andere “langdurige” oorzaak hebben van slapeloosheid. Door de overgang of door lichamelijke pijn (rugpijn/ nekpijn/ schouderpijn…)
kunt u ook wakker worden. U kunt uw draai niet meer vinden en ligt ervan wakker. Dit zijn slechts enkele voorbeelden om u een idee te geven hoe u in een doorslaapprobleem terecht kunt komen.

PIJN 

Pijn kan je uit je slaap houden. Weet dat minder pijn niet altijd leid tot beter slapen. Maar dat 
beter slapen wel altijd leidt tot minder pijn. Hoe ? 

Voor vragen kunt u altijd contact met mij opnemen: 
telefonisch: 0515 - 41 41 96 // 06 - 24 21 21 80 
email: info@oefentherapiesneek.nl 

Zelf doorslaapproblemen beïnvloeden m.b.v. de slaapoefentherapeut: 

De slaapoefentherapeut kan u leren WAT u zelf kunt doen t.b.v. het doorslapen.


< terug naar overzicht