Homepage Hoofdpijn

Hoofdpijn

Bij de meeste mensen is hoofdpijn van voorbijgaande aard. Soms kan hoofdpijn het dagelijks functioneren sterk negatief beïnvloeden.

Hoofdpijn en oefentherapie Sneek 

De hoofdpijn blijft terugkomen of krijgt zelfs een chronisch karakter, dan zou u contact op kunnen nemen met oefentherapie Sneek.

Er worden verschillende soorten hoofdpijn onderscheiden, waarvan migraine en (spier)spanningshoofdpijn het meest bekend zijn. (spier)Spanningshoofdpijn is met behulp van een oefentherapeut goed positief te beïnvloeden.

Kenmerkend voor (spier)spanningshoofdpijn is een drukkend, trekkend of klemmend gevoel om het hoofd (strakke band, helm), dat zowel aan één als aan beide zijden voor kan komen. Vaak gaan deze klachten (vooraf) gepaard met een gespannen gevoel in nek en schouders. De oorzaak van (spier)spanningshoofdpijn is een te hoge spanning van de spieren die van de schouders naar de nek en het hoofd lopen. Deze verhoogde spierspanning wordt vaak veroorzaakt door onder andere een niet optimale houding. Een betere houding geeft samen met gerichte oefeningen afname van heftigheid en frequentie van spierspanningshoofdpijn.Wat doet de oefentherapeut?

 

U bewust maken van uw houdings- en bewegingspatroon. Wat doet u in uw houdings- en 
bewegingspatroon wat niet bevordelijk is voor uw hoofdpijn of migraine. 

Afhankelijk van de oorzaak van uw hoofdpijn en / of migraine krijgt u gerichte oefeningen.
Deze gerichte oefeningen zorgen er voor dat u overbodige spierspanning leert vermijden. 

Als de spierbalans is verbeterd en u zich een minder belastende houding eigen heeft gemaakt, wordt de aandacht gericht op uw bewegingspatroon in het dagelijkse leven. Het is immers belangrijk dat u zich bewust bent en blijft van spanning en ontspanning en dat u uw spieren niet meer belast dan nodig is bij uw dagelijkse activiteiten thuis, op het werk en bij sport.

Zo leert u wat u zelf aan uw hoofdpijn en / of migraine klachten kunt doen. 

De ervaring leert dat patiënten aangeven: goh ik hoef niet alleen maar rechtop te zitten. 
Inderdaad oefentherapie Cesar / Mensendieck is veel meer dan rechtop....... 

Patiënten geven aan dat ze veel hebben geleerd over wat zij zelf kunnen doen om hun klachten positief te kunnen beïnvloeden. Handig in de huidige tijd van bezuinigingen in de zorg. 

Spierspanningshoofdpijn

Spierspanningshoofdpijn klinkt heel luchtig, maar dit is een vorm van hoofdpijn waarbij je heel veel hoofdpijn kunt hebben boven de ogen en vanuit de nek. 
Patiënten geven aan dat ze sinds de therapie minder vaak last van deze vorm van hoofdpijn hebben en ook is de heftigheid duidelijk afgenomen. 

Migraine

Migraine waarbij alleen medicijnen helpen maar er is ook migraine waarbij medicijnen in combinatie met oefentherapie Cesar / Mensendieck en soms alleen 
therapie afname geeft van de migraine. Of oefentherapie Sneek wat voor u zou kunnen betekenen ? Ik raad u aan om dit te overleggen met uw huisarts of neuroloog.