Homepage Oefentherapie Arm-, nek- en schouderklachten

Arm-, pols-, nek- en schouderklachten 

Behandeling bij oefentherapie Sneek heeft een positieve invloed op 

Arm-, nek- en schouderklachten met de diagnose: 

Artrose van schouders, en nek: 

Weet dat oefentherapie bij een oefentherapeut een positieve invloed heeft op klachten bij artrose van schouders- en nek. Oefentherapie Sneek is lid van het 
netwerk artrose oefentherapeuten en kan zo mijn kennis aan u geven, op dat u zelf uw artrose klachten zelf positief kunt beëinvloeden op dat u hier nog vele jaren veel plezier van zult hebben tijdens bewegen met minder pijn. 

Tenniselleboog: 

Pijn aan de buitenzijde van de elleboog, waardoor u beperkt bent of kunt zijn in uw bewegen. De oefentherapeut gaat er vanuit dat deze klachten worden veroorzaakt door een niet optimaal houdings- en bewegingspatroon van rug-, schouder- en nekgebied, waardoor de spieren aan de buitenkant van de elleboog overbelast worden wat de "tennis" elleboog klachten geven. 

Spierspanningshoofdpijn:
(achterhoofdspijn en hoofdpijn boven de ogen) 

Dan zou ik zeggen maak zo snel als mogelijk een afspraak met oefentherapie Sneek. Na de eerste intake kan ik u vanuit mijn 28 jarige werkervaring aangeven
wat ik voor u kan doen. De ervaring leert dat mijn behandelingen een positieve invloed hebben op deze vormen van hoofdpijn !

 

Brachialgie

Dit is pijn / uitstraling in een arm door bijv. irritatie van een zenuw, pseudo radiculair. De oorzaak kan zijn: niet optimale houding en daarbij een hoge (spier-) spanning in het schouder-, nek- en hoofd regio. 

Costo Claviculair Compressie Syndroom 

Dit betekent inklemming van een zenuw tussen eerste rib of een extra rib en het sleutelbeen. Oorzaak is vaak een niet optimale houding en inefficiënt spiergebruik. Het behoeft een specifieke aanpak onder andere qua houding en beweging. Behandeling op maat !

Impingement, slijmbeurs onsteking

inklemming van structuren. Ook dit behoeft een specifieke aanpak van houding- en bewegingscorrecties en adviezen voor in het Algemeen 
Dagelijkse Leven (ADL). Wanneer er meer ruimte komt zullen deze klachten afnemen. 

Nekhernia: 

is deze diagnose gesteld, weet dat wanneer uw huisarts, neuroloog of neurochirurg u naar mij verwijzen dat ik samen met u deze klachten positief kan beïnvloeden door actief oefenen. 

Polsklachten: 

Polsklachten bij computeren, fitness, mobiel hantering, etc. zijn heel vervelend. 
Hier heb ik de ervaring mee dat mijn behandelingen hier een positieve invloed op hebben. Wilt u weten wat ik voor u kan doen, maak dan een afspraak en na de intake en onderzoek kan ik u zeggen wat ik voor u kan doen. 


Uitstraling in beide handen 

Kan verschillende oorzaken hebben van hoge tonus / spanning van de schouder- en nekspieren tot hyperventilatie, etc. Er zal dus eerst gekeken moeten worden wat de oorzaak is van de uitstraling. Wanneer dit bekend is kan er gerichte therapie gegeven worden. Onderzoek kan plaats vinden door oefentherapie Sneek, huisarts en/of neuroloog.